Wat is Vrienden op de Fiets?

Logeren bij Vrienden op de Fiets

Na een flinke dag fietsen of wandelen wil een mens even bijkomen en weer opladen. Een douche, een lekker bed en een stevig ontbijt zijn genoeg om de volgende ochtend weer vol goede moed te vertrekken. Bij één van de ruim 5.000 logeeradressen van Vrienden op de Fiets is altijd wel een slaapplek te vinden.
 

Wat kun je verwachten?

Een Vriendelijke ontvangst 
De bewoners van onze logeeradressen maken graag een bed op voor één of meerdere sportieve gasten. Voor mensen die een slaapplek zoeken voor één nacht. Mensen die tevreden in het leven staan en geen viersterren-accommodatie verwachten. Soms is dat trouwens wel zo, maar dan heb je geluk. Hoe het logeeradres ook is, je bent sowieso meer dan welkom. 

Overnachten bij mensen thuis 
Onze logeeradressen vinden het leuk om hun gasten een aangenaam onderkomen te bieden. De meesten zijn zelf ook sportief en luisteren graag naar jullie avonturen. Of ze vertellen zelf hun fietsverhalen. Bij anderen ben je wat meer op jezelf, ook prima. Dat is het leuke van de Vrienden op de Fiets; elke dag een ander logeeradres is elke dag een andere ervaring. Laat je verrassen, en wie weet maak je vrienden voor het leven.

Tegen een Vriendenprijs
Bijkomen, opfrissen, lekker slapen en ontbijten voor € 25,- per nacht per persoon. Dat geloof je bijna niet, maar het is echt waar. Een prijs die past bij het sportieve en sociale karakter van Vrienden op de Fiets. Oja, de prijs is wel exclusief toeristenbelasting die sommige logeeradressen moeten heffen van de gemeente waarin zij wonen.


Vrienden op de Fiets is niet alleen een netwerk van logeerplekken, maar ook een bron van bijzondere ontmoetingen en mooie verhalen. We vroegen een paar logeeradressen en Vrienden naar hun ervaringen

Vriend worden in 5 stappen

Zo vind je snel een logeeradres:

  1. Word Vriend voor € 8,- per kalenderjaar.
    Direct na aanmelding krijg je een Vriendennummer.
  2. Ga naar de website en log in met jouw Vriendennummer. Zoek vervolgens een logeeradres langs jouw route.
  3. Reserveer je slaapplek telefonisch of per e-mail.
  4. Ga op pad en vergeet je (digitale) Vrienden-pas niet.
  5. Bel aan, rust uit, slaap lekker, ontbijt goed en vertrek vol goede moed. 

Maak er een mooie overnachting van. Veel plezier!
 

Alleen echte Vrienden overnachten voor de speciale Vriendenprijs van € 25,-* bij onze logeeradressen.


*Prijswijzigingen voorbehouden

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets