Meedoen als Logeeradres

Voordat je de grote stap neemt... nog een paar dingen.

Waarom zou je Logeeradres worden?

De ontmoeting en de Vriendendienst, daar draait het om bij Vrienden op de Fiets. Maar wat houdt het in?

Een Vriend slaapt graag op een goed bed, waar dat ook staat. Dit kan een kamer zijn van een kind dat het huis uit is, een zolderverdieping die net is opgeknapt, een tuinhuisje of een pipowagen.

Logeeradressen genieten van de ontmoeting met nieuwe Vrienden. En dat snappen we. Na bijna 40 jaar mogen we de conclusie wel trekken: Vrienden zijn leuke mensen. Ze verwachten in het algemeen geen luxe. Een warm welkom, een goed en schoon bed, een lekkere douche en een voedzaam ontbijt is alles wat ze nodig hebben.

Versgebakken croissants?
Vooral doen als je dat leuk vindt,
maar Vrienden kunnen prima zonder.

Wie goed doet...

Vrienden op de Fiets is een ontspannen netwerk op basis van wederzijds vertrouwen. Om vooraf duidelijkheid te scheppen, hebben we een paar regels. Maar de logeerpartij vindt plaats in jouw huis, daar gelden vooral jouw gewoontes en gebruiken. Jij doet wat je leuk en nodig vindt. En verder is het een samenspel tussen jou en de Vriend.
Vrienden beseffen dat ze tijdelijk deel zijn van jouw dagelijks leven. Sterker nog, de meeste Vrienden vinden dat juist de charme. Daarom ben je een Logeeradres en geen hotel.

Logeeradressen zijn het fundament
van Vrienden op de Fiets

Basisregels - zo werkt het voor Logeeradressen

De Stichting Vrienden op de Fiets is een flinke ‘club’, maar de sfeer is intiem en gemoedelijk. De basis van die gemoedelijkheid is wederzijds respect en vertrouwen. Het gevolg is een soepele omgang tussen Vrienden en Logeeradressen, zonder al te veel regels. Toch hebben we een aantal afspraken vastgelegd. Omdat we niet alleen graag vrienden zijn, maar ook willen blijven.

Basisregels en Logeeradres worden