Jouw Logeeradres in online routeplanners

Als Nederlands Logeeradres kun jij jezelf als Point of Interest (POI) laten zien op de kaarten van de online routeplanners van de Fietsersbond én Nederlandfietsland.nl
Een POI is een locatie op de digitale kaart in de buurt van de plek waar de fietser zoekt, of is. Zo komen fietsers jouw Logeeradres nóg vaker en eerder tegen.

Waarom zou je POI willen zijn?

Een voorbeeld
Je bent een Logeeradres in Zwolle. Een fietser of wandelaar kijkt op de digitale routeplanner van de Fietsersbond waar Zwolle ligt. Op dat moment verschijnt een symbool van jouw huis op de kaart. Hiermee ben je als Logeeradres niet alleen zichtbaar bij Vrienden op de Fiets, maar ook op deze veel bezochte routeplanner. Omdat de Fietsersbond en Nederlandfietsland.nl ons deze mogelijkheid bieden, kunnen we nóg meer sportievelingen laten weten waar de laagdrempelige en Vriendelijke Logeeradressen van Vrienden op de Fiets te vinden zijn.

Hoe geef je als Logeeradres toestemming voor publicatie in de routeplanner van de Fietsersbond?

  1. Log in op www.vriendenopdefiets.nl
  2. Ga naar Mijn profiel
  3. Kies onderaan voor Gegevens aanpassen
  4. Zet een vinkje bij het vakje: ‘Ik wil graag dat mijn Logeeradres als Point of Interest (POI) wordt opgenomen in de routeplanner van de Fietsersbond en Nederlandfietsland.nl of vergelijkbare non-profit partners van Vrienden op de Fiets’
  5. Klik op Opslaan

En dan?
Jouw Logeeradres is binnen 24 uur zichtbaar in de routeplanner én in de lange afstandroutes (LF's).
Gaat er iets fout of heb je hulp nodig? Neem contact op met onze Helpdesk.

Contact Helpdesk

Ben je als Logeeradres verplicht om hieraan mee te werken?

Zeker niet. Het is een extra service aan Vrienden én aan Logeeradressen. Daarom word je alleen POI als je expliciet toestemming geeft door dit vakje aan te kruisen in je profiel.

Wat is er zo leuk aan de online fietsrouteplanners?
De routeplanners van de Fietsersbond en Nederlandfietsland.nl zijn in basis dezelfde. Het is de meest complete fietsrouteplanner van Nederland. In de routeplanners kun je een route uitzetten met knooppunten, maar je kunt ook Lange Afstandroutes plannen. Bij de Fietsersbond kun je bovendien kiezen uit verschillende routetypes zoals Makkelijk doorfietsen, Racefietsroute en Autoluwe route. Je kunt zelfs je eigen routetype configureren.

De routeplanner heeft flink veel interessante locaties (zogeheten POI's) voor fietsers, zoals stations, fietsknooppunten, horeca en veerponten. De kaarten zijn actueler en gedetailleerder dan andere online kaarten

Hoe beschermen wij de privacy van onze Logeeradressen?

De weergave van het Logeeradres in de routeplanner bevat geen naam en adresgegevens. Ook is het niet mogelijk tot op straat/huisniveau in te zoomen. Pas als belangstellenden Vriend zijn (of worden), krijgen ze via de website van Vrienden op de Fiets toegang tot jouw gegevens.

Is deze optie ook voor Logeeradressen buiten Nederland?
Helaas, de Fietsrouteplanner strekt zich niet uit tot over de landsgrenzen.

Waarom werken wij samen met andere organisaties?

Vrienden op de Fiets werkt graag samen met non-profit organisaties die eenzelfde soort doelstelling hebben; het bevorderen van fietsen en wandelen. Daarom onderhouden we actieve relaties met bijvoorbeeld Wandelnet, de Fietsersbond en Nederlandfietsland.nl.
Waar het kan, waar het moet, waar het zinnig is voor beide partijen, ondersteunen we elkaars werk. Daarnaast vinden we de fietsrouteplanner een fantastisch instrument voor mensen die mooie fietstochten willen maken.

Hoe voorkomen jullie dat ook niet-leden hier gebruik van gaan maken?

De weergave van een Logeeradres in de routeplanner bevat geen naam en adresgegevens. Ook is het niet mogelijk tot op straat/huisniveau in te zoomen. Pas als belangstellenden Vriend zijn (of worden), krijgen ze via de website van Vrienden op de Fiets toegang tot de gegevens. 

Verstandig
Als je bang bent voor misbruik, kun je beginnen met een paar vragen aan degene die contact met je zoekt. Bijvoorbeeld: 

  • Wat is je naam en Vriendennummer?
  • Ben je al lang Vriend?
  • Welke route fietsen/wandelen jullie?

Met dit soort vragen merk je snel genoeg achter of iemand een echte Vriend is.

Daarnaast is het altijd verstandig om bij aankomst van je gast(en) nog even te vragen naar de Vriendenpas. Die pas is tegenwoordig ook te online te vinden in het profiel van de Vriend.
Even inloggen, dan staat-ie klaar.

Voor welke publicaties geef je nog meer toestemming?

Voor nu gaat het alleen om publicatie van Logeeradressen in de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. We kunnen ons voorstellen dat we op termijn ook samenwerken met andere partners van Vrienden op de Fiets, zoals het Landelijk Fietsplatform of Wandelnet. Geen zorgen: we laten natuurlijk meteen weten als we dat van plan zijn!

Wat kost vermelding van mijn adres in de routeplanner?

Vermelding kost niets. Het is een service aan onze Logeeradressen, en aan Vrienden.
De routeplanner is trouwens ook gratis. Leuk hè?