Partners van Vrienden op de Fiets

Stichting Vrienden op de Fiets werkt graag samen met organisaties met vergelijkbare doelen. De criteria voor samenwerking zijn helder: Vrienden en Logeeradressen hebben baat bij de samenwerking, én de partijen passen bij elkaar.

Samen duurzaam

Uiteraard werken wij nauw samen met de Fietsersbond, de belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland. Waar mogelijk vermelden wij bijzondere activiteiten van de bond en andersom. Zo versterken we elkaars (net)werk. We zijn enorm blij met de routeplanner van de Fietsersbond, waarin onze logeeradressen als Point Of Interest (POI) zijn opgenomen en waarmee je eenvoudig naar je Logeeradres navigeert. Overigens heeft ons Fiets en Wandelfonds onlangs nog een mooie bijdrage kunnen leveren aan 60 nieuwe fietsroutes (5 per provincie) in de app van de Fietsersbond.

Ook met de Belgische Fietsersbond hebben we contact. Daarnaast zijn we goed bevriend met het Landelijk Fietsplatform, het kennis - en coördinatiepunt voor recreatief fietsen. Het Fietsplatform geeft impulsen aan belangenbehartiging, productontwikkeling & promotie, en beheert de lange afstand LF-routes.

Wandelnet is het startpunt voor wandelend Nederland. Met hen onderhouden we banden om de wandelaars onder onze Vrienden nog beter van dienst te zijn. Zo wandel je op de leukste manier naar je Logeeradres.

Fietsen en wandelen is geweldig, maar even pauzeren is belangrijk tijdens dit soort intensieve dagen. Daarom wijzen we je graag op bijzondere initiatieven, zoals Rustpunten. Dit zijn unieke pauzeplekken met koffie, thee of limonade tegen een vrijwillige bijdrage. Vaak kun je ook naar de wc en niet zelden kun je iets meer rust nemen om je elektrische fiets op te laden. Rustpunten vind je op een particulier erf, langs een wandel- of fietsroute.

Met dit soort verbindende partnerschappen proberen wij het vakantieleven van onze Vrienden nóg mooier te maken. Een laatste voorbeeld: onze Vrienden kunnen elk jaar met korting naar de Fiets en Wandelbeurs.​​​​

Samen sterk!