Provincieparels Zeeland

Oe momme noe?

Van Middelburgse elite...

Adellijke heren, stadse bleek­neusjes en rugzak­toeristen: Kasteel Westhove heeft in de loop der eeuwen veel tijdelijke bewoners gehad. Het kasteel ligt in de Manteling, een gebied met bossen en duinen. In de zeventiende en acht­tiende eeuw trok de Middel­burgse elite zich hier terug op hun zomer­verblijven.
Geen ingewikkelde vervolg­route. Blijf lekker op het terrein van het kasteel. Daar in de voormalige orangerie vind je Terra Maris; hét Zeeuwse museum van natuur en landschap. Het neemt je onder andere mee langs de meer dan honderd (!) dorpen die in de loop van de tijd door het water van de kaart zijn geveegd.

...tot sporen van de watersnoodramp

En over water gesproken: een fiets­tocht Langs de sporen van de waters­noodramp leidt natuurlijk naar het Watersnoodmuseum. Het ligt in de vier caissons die in 1953 zijn gebruikt om het gat in de dijk bij Ouwerkerk te dichten. In elk caisson vind je een ander thema: feiten, emoties, wederopbouw en toekomst. Volg daarna de ramp­sporen door dorpen als Capelle, Nieuwer­kerk, Sirjans­land en Ooster­land.

En dan... duizend rozen

Als je toch langs het Veerse meer fietst of wandelt, stop dan even in kunstenaarsdorp Kats. In dit unieke plaatsje vind je ook de Zeeuwse Oase, waar je wel meer dan duizend verschillende rozen kunt bewonderen. Leuk hoor.