Provincieparels Overijssel

Mangs wa ait nich

Van Herman Brood...

Als je in Zwolle bent, dan kun je een bezoek aan museum De Fundatie niet overslaan. Toch? De internationale collectie van meer dan 11.000 objecten bestaat voornamelijk uit particuliere verzamelingen. Van kunstkenners als acteur Henk van Ulsen, tot kunstenaar/verzamelaar Paul Citroen.

Sta je weer buiten? Loop dan even naar de overkant naar het Herman Brood Museum & Experience. Geboren Zwollenaar. Je kunt denken over hem hoe je wilt; Brood was een bijzonder creatief mens die flink wat heeft neer­gezet en nagelaten.

... tot Kampen

De oude Hanze­stad Kampen heeft geen stads­muur meer, maar is nog wel in het rijke bezit van drie fraaie stads­poorten. Met een korte onder­breking van je fiets- of wandeltocht kun je ze alle drie bezoeken. De Broeder­poort is het mooist gedecoreerd en de Koornmarkts­poort ligt op de fraaiste plek. Klaar voor de over­steek? Mooi, dan gaan we nu naar Oot­marsum voor een stevige wandeling. En die noemen we Wandel­route Groene Wissel 382: Geesteren OV. Je moet ’m even down­loaden. Kost iets, maar daar heb je 13 kilometer plezier van.

... en Napoleon

Zo, en dan nu nog even naar Koek­stad Deventer. De enige echte wordt nog bereid in Bakkerij JB. Bussink. Zelfs Napoleon kwam hier koeken halen. Kan je nagaan...