Provincieparels Noord-Brabant

As ge oe èige nie kietelt dan laàchte nooit!

Van Gogh...

In de zomer van 2022 zijn twee nieuwe Van Gogh-wandelroutes gelanceerd. De een met de focus op Zundert, de geboortegrond van Vincent. De andere richt zich op de natuur waar de schilder zich zo graag door liet inspireren.

...tot droge voeten

De Gevangenpoort behoort tot het monumentale erfgoed van Bergen op Zoom. Deze oude stadspoort werd ooit gebruikt als gevangenis en is nu het perfecte startpunt van een wandeling door het oude en veelzijdige centrum van de stad.

En na de drukte weer snel de natuur in. Dat kan op steen­worp afstand onder andere bij de Mozesbrug, onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Op deze brug loop je met droge voeten door het water. Leuk, en in een prachtig gebied.

...en een tikkie Limburg

Deze bijzondere fietsroute (59 km) verbindt twee opmerkelijke plekken: de Duitse oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn met het oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon. We verlaten dus (stiekem en hopelijk ongezien) even het Brabantse land.
Het wordt wel de vergeten slag genoemd; de hevige strijd die de Amerikaanse en Britse troepen in oktober 1944 rondom het Brabantse Overloon voerden. Door het gebied loopt nu de Liberation Route.