Provincieparels Gelderland

Ik loate mien de kachel nit anmaakn

Van kers tot vers

Kootwijker­zand, een zand­verstuiving van ruim zeven vierkante kilometer, de grootste van Europa. Als je zin hebt: beklim de uitkijktoren… wow!

En ben je dan nu wel toe aan een fietstochtje? Mooi, wij dachten aan de Kersenfietstocht, waarvan een groot deel door de Bommelerwaard. Hoogtepuntje? De Kersenboomgaarden natuurlijk, maar ook: als je Hedel bent gepasseerd rij je richting Ammer­zoden. Hier vind je Koetshuis Kasteel Ammersoyen, de perfecte plek voor een heerlijke versnapering, zo­veel mogelijk ingekocht bij lokale onder­nemers. Zo zien we het graag. Toch?

En van Hugo de Groot...

Oké, we doen nóg een kasteel: het in Nederland wereldberoemde Slot Loevestein, pal aan de Waal. Je weet wel, dat kasteel van Hugo de Groot, die ontsnapte door zich in een boekenkist naar buiten te laten tillen. Treedt in Hugo’s voetsporen en vul je eigen boekenkist met nog meer verhalen.

...tot De slag om Arnhem

En tot slot op weg naar Oosterbeek. De slag om Arnhem van dag tot dag beleef je in het Airbornemuseum. Van de lucht­landingen op de Ginkelse Heide tot aan de eva­cuatie over de Rijn naar Driel. Met veel inter­actieve middelen ontdek je wat militairen en burgers mee­maakten in september 1944. Niet fraai, wel historisch.