Provincieparels Flevoland

Zingt de leeuwerik hoog in de lucht,
heerlijk weer voorspelt zijn vlucht

Van techniek tot terp

Ben je gek, Flevoland is niet saai. Ze hebben behoorlijk veel mooie fietstochten. Neem nou de Van terp tot eiland fietsroute. Deze voert door een van de oudste gebieden van de provincie: het voormalige eiland Schokland. Omdat het eiland vroeger kaal, zompig en onbegaanbaar was, verhuisden alle Schokkers naar het vaste land. Wat overbleef was een onbewoond eiland. Maar na de drooglegging was het opeens geen eiland meer. Nu kun je er heerlijk fietsen.

En van aap...

Fiets dan even door naar de Stichting AAP. De medewerkers van deze sympathieke stichting zijn vastbesloten een einde te maken aan het lijden van exotische dieren in Europa. Naast apen als huis- of circusdier zijn dat o.a. ook tijgers en leeuwen. Om ons bewustzijn te vergroten geven ze graag rondleidingen.

...tot middagslaap

Van dierenbewust naar techniekbewust. Het Mechanisch Erfgoed Centrum is ooit opgezet als hobby en inmiddels uitgegroeid tot een flinke verzameling van historische technische werktuigen. Variërend van machines tot stoomwalsen, en van motoren tot kranen.

Niet té serieus allemaal hoor, nu even rust. Oké, kom maar mee naar Beachclub NU. Met aan de ene kant uitzicht over het Veluwemeer en aan de andere kant de oneindige Flevopolder. Drink wat, eet wat, kom tot rust want we gaan zo weer verder. Naar de volgende provincie.