Jazeker, beste Vrienden... de boekjes zijn onderweg!

Wel pasje, geen Fiets en Wandelbeurs

In de loop van deze eerste maand van 2022 ontvangen alle Vrienden weer hun pasje en - als je die hebt aangevraagd - het adressenboekje met routekaart. In die brief staat ook een uitnodiging voor de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.
Helaas... de beurs gaat ook dit jaar niet door. Jammer, jammer, wij hadden ook zo'n zin om in februari een kopje koffie of thee met jullie te drinken en weer even bij te praten. De volgende beurs is pas in het voorjaar van 2023. Dat duurt wel erg lang en wij koesteren onze Vrienden en Logeeradressers dus we gaan nadenken hoe we met jullie in contact blijven.
Nog even dit: toen wij dit nieuws ontvingen waren de brieven al gedrukt, dus de aankondiging van de beurs konden we niet meer verwijderen. Sorry daarvoor. We houden contact!

Winterkost

Wat een jaar.
Wat een heen en weer geslinger tussen alle vrijheid en gedwongen terugtrekken achter een gesloten voordeur. En dan ineens een vrolijke zomer. Het leek wel een 'gewoon' seizoen van Vrienden op de Fiets. Ik weet niet hoe jullie erin zaten, maar meer dan andere jaren realiseerde ik me wat een unieke club wij zijn. Al die duizenden sportieve Vrienden dag-na-dag onderweg naar weer een meer dan gastvrij onderkomen. Ik voel me dan ook vrij om het hier ook namens alle Vrienden nog eens te schrijven: dank jullie wel logeeradressers voor jullie geweldige gastvrijheid!

Een nieuw jaar
De afgelopen maanden waren we druk met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar. Het boekje, de routekaart en de Vriendenpas 2022 worden in de loop van januari naar onze Vrienden gestuurd. Duurt je dat te lang? Als Vriend kun je natuurlijk nu al je volgende reis plannen met behulp van de digitale kaart. Die vind je op de homepage van de website onder het kopje 'Zoek jij een logeeradres?' Of je wacht op het boekje met routekaart, ook prima.
Logeeradressen kunnen inmiddels achter hun eigen inlog de digitale versie van het nieuwe boekje bekijken. Dan zie je hoe al die nieuwe Vrienden jou dit jaar zullen vinden.

Namens Monique en Ida van de Helpdesk én alle anderen die bij Vrienden op de Fiets betrokken zijn, wens ik jullie een magistralend 2022!

Stefanie Gerwers
Directeur 

Wat is Vrienden op de Fiets?

Echte Vrienden houden van een meerdaagse fietstocht of wandeling. Aan het einde van een sportieve dag zijn ze moe, maar voldaan. De Vrienden zoeken een bed voor één nacht en een stevig ontbijt. Die vinden ze bij één van de ruim 5.000 logeeradressen. De Vrienden laten zich verrassen en verwachten geen luxe. Ze willen vooral uitrusten, zodat ze de volgende ochtend weer vroeg en fris op pad kunnen.
 

Klik hier voor meer informatie

Corona

Daar gaan we weer... de zoveelste lock down.
Vanaf 19 december mogen we nog maar twee mensen per dag ontvangen. Dus Logeeradressen en Vrienden: wil je gebruikmaken van Vrienden op de fiets, dan kun je overnachten met maximaal twee Vrienden. Makkelijk wordt het niet, want eten in restaurants in de buurt kan niet. Misschien kun je wel ergens een afhaalmaaltijd kopen, of heeft de plaatselijke supermarkt een maaltijd in het schap. En als je heel lief bent voor de logeeradressers, kun je misschien een vorkje meeprikken. Maar dat is aan jullie zelf. Extra verzoek aan logerende Vrienden: doe een zelftest voordat je aankomt bij je logeeradres. Dank en hou vol allemaal!
Wil je weten welke officiële maatregelen allemaal gelden? Klik dan hier voor een helder overzicht.

Klik hier voor een overzicht van de maatregelen

Wie zijn onze logeeradressen?

Logeeradressen zijn vriendelijke particulieren die hun huis graag delen met gelijkgestemden. Ze vinden het leuk een Vriendendienst te leveren aan sportievelingen en bieden een warm welkom, een opfrisser, een comfortabel bed en een energie-opwekkend ontbijt. En oja, nog even dit: het is hier (dus) geen hotel. Vrienden zijn te gast in het privédomein van logeeradressers. 

Klik hier voor meer informatie

Zoek jij een logeeradres?

Inspiratie nodig?

Heb je zin om eropuit te trekken, maar nog geen idee waar naartoe? Wij hebben een aantal bijzondere bezienswaardigheden verzameld: de Provincieparels.

Naar de parels

Te voet doet je goed,
Op de fiets mis je niets,
Met de auto… de auto…
daar rijmt niks op.

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets