Fiets- en wandeltips

De meest bijzondere fietsroutes?

In Nederland ligt zo'n 35.000 kilometer fietspad, dus fietsers, smeer de kettingen! Ons land kent bijvoorbeeld routes langs kastelen, door natuurgebieden of naar de hoogste berg van Nederland. Leuke en mooie routes vind je bij Nederland Fietsland en de Fietsersbond. Met de gratis Fietsrouteplanner maak je gebruik van één van de meest complete routeplanners. Je kunt hier zelfs een aantal gastadressen van Vrienden op de Fiets in vinden als je deze POI selecteert.

Voor tochten naar en in België kun je terecht bij Fietsnet

En tot slot...
Maak je een meerdaagse fietstocht?
Dan ga je natuurlijk overnachten bij één van de logeeradressen van Vrienden op de Fiets.

De meest bijzondere wandelroutes?

Wandelaars, knoop de schoenen stevig vast! In Nederland ligt maar liefst 10.000 kilometer aan wandelpaden. Loop bijvoorbeeld een paar etappes van verschillende lange-afstands-wandelpaden (LAW), Klompenpaden of Streekpaden.
Onze partners hebben meer dan genoeg inspiratie.

Kijk hier!

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Wandelnet of Mooisteroutes.nl. Ben je op zoek naar een wandeltocht met gelijkgestemden? Misschien is De Wandelpool een mooie ontmoetingsplaats voor jou.

En dan nog even dit...
Maak je een meerdaagse wandeltocht?
Dan ga je natuurlijk overnachten bij één van de logeeradressen van Vrienden op de Fiets. Ja toch?

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets