Fiets- en wandeltips

Net buiten de gebaande paden en de bekendste routes ligt een (Neder)land, zó mooi, vaak zó rustig en minstens net zo avontuurlijk...

De meest bijzondere fietsroutes?

In ons land ligt zo'n 35.000 kilometer fietspad. Talloze routes langs kastelen, door natuurgebieden of bijvoorbeeld naar de Vaalserberg, de hoogste top van Nederland.

Leuke en mooie routes vind je bijvoorbeeld bij Nederland Fietsland en de Fietsersbond. Met de gratis Fietsrouteplanner maak je gebruik van één van de meest complete routeplanners.

Als je in de POI’s (Point Of Interest) Vrienden op de Fiets selecteert, kun je zelfs een route met Logeeradressen selecteren (zie de afbeelding).

Voor tochten naar en in België kun je terecht bij Fietsnet.

En tot slot...
Maak je een meerdaagse fietstocht?
Dan ga je natuurlijk overnachten bij één van de logeeradressen van Vrienden op de Fiets.

Zoek een Logeeradres

De meest bijzondere wandelroutes?

In Nederland ligt maar liefst 10.000 kilometer aan wandelpaden. Loop bijvoorbeeld een paar etappes van verschillende lange-afstands-wandelpaden (LAW), Klompenpaden of Streekpaden. Onze partners hebben meer dan genoeg inspiratie.

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Wandelnet of Mooisteroutes.nl.

Ben je op zoek naar een wandeltocht met gelijkgestemden? Misschien is De Wandelpool een mooie ontmoetingsplaats voor jou.

En dan nog even dit...
Maak je een meerdaagse wandeltocht?
Dan ga je natuurlijk overnachten bij één van de logeeradressen van Vrienden op de Fiets. Ja toch?

Zoek een Logeeradres

Zoek je nog meer inspiratie?

Kijk dan eens in onze Provincieparels. Een verzameling mooi plekken, bijzondere routes en fijne rustpunten. Van dit en vorig jaar.

Provincieparels 2023 Provincieparels 2022