Met de eigenschappen:

  
  
  
Er is helaas geen route gevonden

Vind een gastadres langs uw route:

Of in plaats:

Toon meer opties
Sluit venster

Over de stichting

Vertrouwd

Een warm onthaal, een gespreid bed en een stevig ontbijt. Na een mooie wandel- of fietstocht in de gezonde buitenlucht is dat precies waar u behoefte aan heeft. Dankzij Stichting Vrienden op de Fiets hoeft u daarvoor niet eerst naar huis. De stichting heeft namelijk een netwerk van overnachtingsadressen voor sportievelingen die meerdaagse tochten maken. Deze adressen liggen vaak langs fraaie fiets- en wandelroutes in Nederland. U kunt op pad door het hele land. En vervolgens bij mensen thuis overnachten en ontbijten tegen een voordelig tarief.

Verschillend

De overnachtingsadressen zijn van particulieren die één of meerdere slaapplaatsen aanbieden. Het zijn dus geen bed & breakfasts of hotels. Gastadressen van Vrienden op de Fiets lopen heel erg uiteen. Van logeren bij een gepensioneerd stel tot een jong gezin. En van een overnachting in een luxe herenhuis in de stad tot een boerenschuur op het platteland. Elk gastadres heeft zijn eigen verhaal. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Elly van Kalken uit Hoorn, de familie Deckers uit Limburg en van Marjolein Jacobs uit Utrecht. Of het verhaal van Paulien Eikhout-Donkers uit Nijmegen of Toos Kemerink uit Tilligte, die al sinds 1984 gastadres is.

Verrassend

De verscheidenheid van de gastadressen, de verrassing waar u terecht komt en de ontmoeting met allerlei verschillende mensen. Samen vormen ze de charme van logeren bij Vrienden op de Fiets.

Wilt u ook logeren bij één van deze bijzondere overnachtingsadressen? Word dan Vriend. Voor € 8,- per kalenderjaar kunt u zich aansluiten bij Stichting Vrienden op de Fiets (€ 10 voor Vrienden die in het buitenland wonen). U ontvangt dan jaarlijks een boekje met alle gastadressen in binnen- en buitenland. Inmiddels zijn dat er bijna zesduizend.

Ruim dertig jaar

Wie wil zijn slaapkamer verhuren aan fietsende vakantiegangers? Die vraag stond in een ingezonden bericht in de Arnhemse Koerier. De afzender: Nel de Blécourt. Zij wilde een alternatief creëren voor blokhutten en dacht dat leeftijdgenoten wel interesse zouden hebben om een kamer te verhuren tegen een kleine vergoeding. Dat bleek te kloppen: meer dan tachtig mensen reageerden op haar oproep.

Zo ontstond in 1984 Vrienden op de Fiets. Onder leiding van Nel en haar man Hijbo werd Stichting Vrienden op de Fiets een begrip. In dertig jaar groeide het uit tot een stichting met tienduizenden Vrienden en bijna zesduizend gastadressen in binnen- en buitenland.

In 2003 stopte het echtpaar met werken voor de stichting. Hun kinderen namen het toen over. Sinds 2011 voert een klein team de werkzaamheden uit, onder toezicht van een onafhankelijk bestuur.

 

Nel de Blécourt overleed op 21 oktober 2016, 85 jaar oud. De stichting is haar veel dank verschuldigd en zal haar gedachtegoed in ere houden.

HR 080301.JPG NEL BLECOURT OP DE FIETS ZEVENAAR FOTO: HENK RODRIGO

Foto : Henk Rodrigo

Uw mening telt

Als Stichting Vrienden op de Fiets willen wij onze Vrienden en gastgezinnen graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Wij zijn dan ook benieuwd naar de wensen, verwachtingen en waardering van onze dienstverlening. We doen daarvoor regelmatig onderzoek, in samenwerking met een gespecialiseerd onderzoeksbureau of met studenten van de universiteit. Ook houden we de vinger aan de pols bij de telefonische Helpdesk, waar dagelijks vragen, meningen en ideeën binnenkomen.

Jaarverslag

Stichting Vrienden op de Fiets brengt elk jaar een verslag uit met daarin de belangrijkste ontwikkelingen en cijfers. Het jaarverslag 2015 is op te vragen via administratie@vriendenopdefiets.nl.

Wandelen met Vrienden op de Fiets. Goed voor ons, goed voor het milieu.’

‘Overdag een heerlijke tocht in de natuur. ’s Avonds een fijn bed en dan vroeg weer op.’

‘De kans op onverwachte gebeurtenissen vind ik zo leuk. Het is echt een avontuur.’

Paulien Eikhout-Donkers

‘Iets te vieren? Geef een lidmaatschap van Stichting Vrienden op de Fiets cadeau!’