Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Zuid-Holland

Zuid-Holland is bekend van historische heerlijk­­heden als Haagse Hopjes en stroop­­wafels. En van Museum­­park Archeon in Alphen aan den Rijn. Zwerf door de pre­historie, kom dicht­bij de Romeinen en duik in de middel­eeuwen. Alle 45 boerderijen, huizen en hutten hebben ooit in Neder­land gestaan.
Het lijkt een rondje van niks, maar deze wandel­route van 2 km brengt je langs zes Schie­damse molens. Allemaal in het centrum en allemaal ingezet voor het malen van mout- en rogge­meel voor de jenever­industrie.
Ruïne Ravesteyn in Heen­vliet is een van de weinig overgebleven bouwwerken uit de middeleeuwen. Het slot met gracht is omgeven door een Engelse landschapstuin. Hierin elk jaar een nieuwe Beelden­tuin met bijzondere sculpturen, kera­mieken, glas­objecten en installaties.
Als je in Brielle bent, maak dan een wandeling door de boomgaard, ga kopje onder op het blotevoetenpad en sluit je bezoek aan het Klokshuys af met een kop koffie en een ouderwets lekkere pannenkoek. En dan moeten de calorietjes eraf. Het groene hart in optima forma; de fietsroute langs de Nieuwkoopse plassen. Puur genieten. Van natuur­schoon en het schilderachtige riviertje de Meije. En die pannenkoek? Omgezet in spierweefsel.

Nieuwkoopse Plassen
Nieuwkoopse Plassen
Terug naar alle

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets