Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Zeeland

Adellijke heren, stadse bleek­neusjes en rugzak­toeristen: Kasteel Westhove heeft in de loop der eeuwen veel tijdelijke bewoners gehad. Het kasteel ligt in de Manteling, een gebied met bossen en duinen. In de zeventiende en acht­tiende eeuw trok de Middel­burgse elite zich hier terug op hun zomer­verblijven.
Geen ingewikkelde vervolg­route. Blijf lekker op het terrein van het kasteel. Daar in de voormalige orangerie vind je Terra Maris; hét Zeeuwse museum van natuur en landschap. Het neemt je onder andere mee langs de meer dan honderd (!) dorpen die in de loop van de tijd door het water van de kaart zijn geveegd.

En over water gesproken: een fiets­tocht Langs de sporen van de waters­noodramp leidt natuurlijk naar het Watersnoodmuseum. Het ligt in de vier caissons die in 1953 zijn gebruikt om het gat in de dijk bij Ouwerkerk te dichten. In elk caisson vind je een ander thema: feiten, emoties, wederopbouw en toekomst. Volg daarna de ramp­sporen door dorpen als Capelle, Nieuwer­kerk, Sirjans­land en Ooster­land.
Als je toch langs het Veerse meer fietst of wandelt, stop dan even in kunstenaarsdorp Kats. In dit unieke plaatsje vind je ook de Zeeuwse Oase, waar je wel meer dan duizend verschillende rozen kunt bewonderen. Leuk hoor.

Langs de sporen van de watersnoodramp
Langs de sporen van de watersnoodramp
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets