Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Utrecht

In de centraalste provincie van ons land woonde onze voormalige koningin Juliana. Haar indrukwekkende paleis Soestdijk is inmiddels in particulier bezit. Niet ver van dit Nederlandse ‘witte huis’ ligt Kasteel Groeneveld. Een 18e-eeuwse buitenplaats, één van de mooiste uit die tijd. Het ligt in heerlijk wandelgebied voor jong en oud. Als je even doorfietst of wandelt richting het centrum van Baarn, laat je dan verwennen in De Gene­raal. In het sfeervolle oude station is het ongetwijfeld hoog tijd voor een vochtige versnapering, een smaak­zame lunch of een eerlijk avondmaal.

En dan steken we over, want zo onge­veer aan de andere kant van de pro­vincie ligt Wijk bij Duurstede. Vestingstad met een rijk verleden. Vroeger lag hier, langs de Kromme Rijn, de belangrijke handels­plaats Dore­stad. Romeinen, Vikingen en bisschoppen drukten hun stempel op het bij­zondere stadje. Museum Dorestad vertelt de verhalen uit dit rijke ver­leden. En om het feest com­pleet te maken, is Wijk bij Duurstede onder­deel van een knoop­punten fiets­tocht Neder­rijn. Groten­­deels langs de mooie ver­takking van de Rijn, op het randje van Gelder­­land. Een prachtige tocht die je uit­eindelijk brengt naar Amerongen. Tenzij je in Amerongen begint, dat kan natuurlijk ook.

Nederrijn
Nederrijn
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets