Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Overijssel

Als je in Zwolle bent, dan kun je een bezoek aan museum De Fundatie niet overslaan. Toch? De internationale collectie van meer dan 11.000 objecten bestaat voornamelijk uit particuliere verzamelingen. Van kunstkenners als acteur Henk van Ulsen, tot kunstenaar/verzamelaar Paul Citroen. Sta je weer buiten? Loop dan even naar de overkant naar het Herman Brood Museum & Experience. Geboren Zwollenaar. Je kunt denken over hem hoe je wilt; Brood was een bijzonder creatief mens die flink wat heeft neer­gezet en nagelaten.

De oude Hanze­stad Kampen heeft geen stads­muur meer, maar is nog wel in het rijke bezit van drie fraaie stads­poorten. Met een korte onder­breking van je fiets- of wandeltocht kun je ze alle drie bezoeken. De Broeder­poort is het mooist gedecoreerd en de Koornmarkts­poort ligt op de fraaiste plek. Klaar voor de over­steek? Mooi, dan gaan we nu naar Oot­marsum voor een stevige wandeling. En die noemen we Wandel­route Groene Wissel 382: Geesteren OV. Je moet ’m even down­loaden. Kost iets, maar daar heb je 13 kilometer plezier van.
Zo, en dan nu nog even naar Koek­stad Deventer. De enige echte wordt nog bereid in Bakkerij JB. Bussink. Zelfs Napoleon kwam hier koeken halen. Kan je nagaan...

Koornmarktspoort in Kampen
Koornmarktspoort in Kampen
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets