Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Noord-Holland

Callantsoog is een populaire vakantie­plek. Je kunt een heerlijke strand­wandeling goed combineren met het Rondje Zwanenwater. Nog geen 5 kilometer langs twee van de grootste duinmeren van Europa.
Noord-Holland ligt voor een groot deel aan de voormalige Zuiderzee. Als je wandelend, roeiend of fietsend bent neergestreken in Muiden, stap dan op de veerpont naar Forteiland Pampus. Unesco Werelderfgoed, onderdeel van de stelling van Amsterdam. Hier werd gewoond, gewerkt en gewacht op een vijand die nooit kwam. Laat je vooral rondleiden, want de verhalen zijn bijzonder vermakelijk.

Terug aan de kust liggen ze daar, de oudste horecazaken van Muiden: Eethuys Graaf Floris V en Café Ome Ko. Allebei een prima Hollandse keuken en een tof terras aan de Vecht. Bij Ome Ko zit je met je snufferd in de zeesluis en dat is genieten. Booteigenaren zingen de wachttijd vol of krijgen het met elkaar aan de stok; het schouwspel is onuitputtelijk vermakelijk. Uitgekeken? Maak dan een fijne fietstocht rond de Amsterdamse waterleidingduinen – ook een prachtig wandelgebied trouwens. Dit Rondje Zuiderduinpad is 35 km. Net lekker voor een middagje natuurlijk vermaak. Je gaat heel even over de grens met Zuid-Holland. Tegen niemand zeggen, oké?

Rondje Zwanenwater
Rondje Zwanenwater
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets