Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Noord-Brabant

In de zomer van 2022 zijn twee nieuwe Van Gogh-wandelroutes gelanceerd. De een met de focus op Zundert, de geboortegrond van Vincent. De andere richt zich op de natuur waar de schilder zich zo graag door liet inspireren.
De Gevangenpoort behoort tot het monumentale erfgoed van Bergen op Zoom. Deze oude stadspoort werd ooit gebruikt als gevangenis en is nu het perfecte startpunt van een wandeling door het oude en veelzijdige centrum van de stad.
En na de drukte weer snel de natuur in. Dat kan op steen­worp afstand onder andere bij de Mozesbrug, onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Op deze brug loop je met droge voeten door het water. Leuk, en in een prachtig gebied.

Deze bijzondere fietsroute (59 km) verbindt twee opmerkelijke plekken: de Duitse oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn met het oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon. We verlaten dus (stiekem en hopelijk ongezien) even het Brabantse land.
Het wordt wel de vergeten slag genoemd; de hevige strijd die de Amerikaanse en Britse troepen in oktober 1944 rondom het Brabantse Overloon voerden. Door het gebied loopt nu de Liberation Route.

Van Gogh wandelroute © Eva Hopstaken
Van Gogh wandelroute © Eva Hopstaken
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets