Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Limburg

Ik ruik iets heel lekkers... de echtste Limburgse vlaai haal je bij De Bisschops­molen in Maastricht. Deze ambachtelijke bakker ontwikkelt eigen graanproducten. Alles vanuit de overtuiging: wat lekker is, hoeft niet van ver te komen.
Stad uit, natuur in. Wat dacht je van een wandeling in het Leudal, tegen de Belgische grens bij Roermond? Een ontspannen rondje in een rust­gevende omgeving, met hier en daar een beziens­waardigheid als de Leumolen (1461).

Het is vakantie, dus tijdens de wandeling even ontspannen met een koffietje, goed idee. Dan kan prima bij Boscafé de Busjop aan de rand van het Leudal in Heythuysen. Koffie op? Stap even uit de route en loop of fiets tien kilometer naar het noord-westen. In Nederweert-Eind vind je namelijk Openluchtmuseum Eynderhoof, een bijzonder Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort rondloopt in de tijd van onze verre voorouders (rond 1900). Het museum wordt volledig onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers. De liefde voor vroeger tijden spat ervan af. Tot slot zakken af we naar de laatste toegankelijke Steenkolenmijn in Valkenburg. Wat een werk. Wat een ellende. Op zoek naar het zwarte goud kom je ogen en oren tekort.

Leudal
Leudal
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets