Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Groningen

In de provincie Groningen stonden eeuwen geleden 200 borgen; statige landhuizen van rijke Groningers. Op het Groninger Borgenpad kun je wandelen langs deze imposante bouwwerken met minstens zo indruk­wekkende landgoederen. De lange­afstand wandeling bestaat uit etappes van 12 kilometer en leidt je langs 16 borgen.
Als je uitgeput van al die borgen even wilt ontspannen, trek je dan terug aan het Hoornsemeer. Hier is ‘beachclub’ Kaap Hoorn een oase van rust en lekkers, met uitzicht over het water. Hè hè… vakantie!

Als het toch vakantie is, maak er dan maar meteen een feestje van. In Vesting Bourtange bijvoorbeeld. Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Wester­wolde, ligt een uniek historisch verdedigings­werk dat zijn gelijke nauwelijks kent. De vesting is eind vorige eeuw gereconstrueerd; in de sfeer van toen. Een vesting, zo sterk dat ie nooit werd ingenomen. Welkom in het jaar 1742.
Stap maar weer op, we gaan fietsen in de kop van de provincie. Een lekker tochtje rond die beroemde Blauwe­stad die zomaar uit de grond werd gestampt. Maar het ligt wel mooi daar aan het Oldambtmeer. We noemen deze fietstocht het Pieter Smitbrug Rondje en je mag zelf kiezen waar je opstapt voor die ontspannen 24 kilometer op de pedalen.

Groningen Borgenpad
Groningen Borgenpad
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets