Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Gelderland

Kootwijker­zand, een zand­verstuiving van ruim zeven vierkante kilometer, de grootste van Europa. Als je zin hebt: beklim de uitkijktoren… wow!
En ben je dan nu wel toe aan een fietstochtje? Mooi, wij dachten aan de Kersenfietstocht, waarvan een groot deel door de Bommelerwaard. Hoogtepuntje? De Kersenboomgaarden natuurlijk, maar ook: als je Hedel bent gepasseerd rij je richting Ammer­zoden. Hier vind je Koetshuis Kasteel Ammersoyen, de perfecte plek voor een heerlijke versnapering, zo­veel mogelijk ingekocht bij lokale onder­nemers. Zo zien we het graag. Toch?

Oké, we doen nóg een kasteel: het in Nederland wereldberoemde Slot Loevestein, pal aan de Waal. Je weet wel, dat kasteel van Hugo de Groot, die ontsnapte door zich in een boekenkist naar buiten te laten tillen. Treedt in Hugo’s voetsporen en vul je eigen boekenkist met nog meer verhalen.
En tot slot op weg naar Oosterbeek. De slag om Arnhem van dag tot dag beleef je in het Airbornemuseum. Van de lucht­landingen op de Ginkelse Heide tot aan de eva­cuatie over de Rijn naar Driel. Met veel inter­actieve middelen ontdek je wat militairen en burgers mee­maakten in september 1944. Niet fraai, wel historisch.

Kersenfietstocht
Kersenfietstocht
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets