Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Friesland

We zijn niet voor niks Vrienden op de Fiets, dus in de benen. Om te beginnen met de route Holwerd-Dokkum. 40 kilometertjes langs de mooiste plekken van Noord­oost-Fries­land, met een flink stuk vlak langs de Wadden­kust. Puur genieten van weidse uit­zichten, van vogels en krekels, en van Friese paarden in de wei.
We zakken af richting Bolsward. Het karakteristieke terpdorp Aldfaers Erf (Grootvaders Erf) werd ooit bestempeld als een van de tien mooiste plaatsen van Nederland. Die lijst bestaat niet meer, het dorp wel. Gelukkig maar.

Op weg naar Harlingen. Maar niet zonder tussen­stop in Makkum. Een paar keer per week gaat vanuit de haven een kleine boot op Robbentocht. Zo’n vaart duurt ongeveer 2 uur, met robben-garantie.

Ben je toe aan een rustpunt? Stap op je fiets en rij een kilometertje of 15 naar Harlingen. Daar ligt restaurant ’t Havenmantsje. In het voormalige gerechtsgebouw kunnen ze goed koken. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat.
We sluiten de provincie dit jaar af in Sneek. Skûtsjesilen, de Elfsteden­tocht en de Waterpoort; in het Fries Scheep­vaart Museum ontdek je de geschiedenis van de Friese scheep­vaart, de ijssporten en de historie van de stad. Fijn, weer veel geleerd vandaag.

Fietsroute Holswerd-Dokkum
Fietsroute Holswerd-Dokkum
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets