Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Flevoland

Ben je gek, Flevoland is niet saai. Ze hebben behoorlijk veel mooie fietstochten. Neem nou de Van terp tot eiland fietsroute. Deze voert door een van de oudste gebieden van de provincie: het voormalige eiland Schokland. Omdat het eiland vroeger kaal, zompig en onbegaanbaar was, verhuisden alle Schokkers naar het vaste land. Wat overbleef was een onbewoond eiland. Maar na de drooglegging was het opeens geen eiland meer. Nu kun je er heerlijk fietsen.
Fiets dan even door naar de Stichting AAP. De medewerkers van deze sympathieke stichting zijn vastbesloten een einde te maken aan het lijden van exotische dieren in Europa. Naast apen als huis- of circusdier zijn dat o.a. ook tijgers en leeuwen. Om ons bewustzijn te vergroten geven ze graag rondleidingen.

Van dierenbewust naar techniekbewust. Het Mechanisch Erfgoed Centrum is ooit opgezet als hobby en inmiddels uitgegroeid tot een flinke verzameling van historische technische werktuigen. Variërend van machines tot stoomwalsen, en van motoren tot kranen.
Niet té serieus allemaal hoor, nu even rust. Oké, kom maar mee naar Beachclub NU. Met aan de ene kant uitzicht over het Veluwemeer en aan de andere kant de oneindige Flevopolder. Drink wat, eet wat, kom tot rust want we gaan zo weer verder. Naar de volgende provincie.

Van terp tot eiland fietsroute
Van terp tot eiland fietsroute
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets