Kaart van Nederland
De Parels van 2023

Drenthe

Ben je een klimmer? Stort je dan eens op de VAM-berg, de hoogste ‘berg’ van Drenthe. Er zijn drie verschillende routes met een stijgingspercentage van rond de 10%. Niks moet, maar het zou wel een prestatie zijn. Beloning? Op de top een geweldig uitzicht én je treedt in de voetsporen van de Nederlandse profkampioenen 2022 (m/v). En wat doe je na alweer een overwinning (op jezelf)? Een biertje en ontspannen. Welkom bij Rue de la Gare in Emmen. Met een beetje geluk zie je een live-band, op zondag vooral jazz. Lekker hoor.

Zo, tijd voor een aangename fietsroute door het land van Ellert en Bremmert, twee legendarische reuzen. Ze stonden bekend als rovers, maar wees gerust. Geniet maar flink van fietsen in het prachtige Ellertsveld. Zin in kunst? Ik zou zeker even langs-gaan bij Beelden in Gees. Waar ze het vandaan halen, geen idee, maar elk jaar in de galerie en de tuin alweer een bijzondere collectie.

Stap je weer op of wandel je door? Neem dan de weg van Gees, via Oosterhesselen naar Dalen. Want hier vind je MUDZ Mandenmakerij. Daar vlechten ze nog manden met wilgenteen. In 2018 hebben de vlechters zelf een griendveld vol wilgenstruiken aangelegd. Voor eigen gebruik. Als dat geen ambacht is...

Land van Ellert en Brammert
Land van Ellert en Brammert
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets