Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Zuid-Holland

De perfecte fiets- of wandeltocht start met een goed ontbijt. En waar kan dat beter dan in de weelderige tuin van Villa Augustus? Dit Dordtse hotel in een voormalige watertoren heeft haar eigen moestuin en bakkerij. Ook als je hier niet overnacht, is het kleurrijke restaurant echt een aanrader. Nog een tip is om hier in een oude Rotterdamse watertaxi te stappen, voor een tour door de Biesbosch. Ga je liever wandelend of op de fiets? Neem dan de veerpont vanaf Kop van Het Land, richting Biesbosch MuseumEiland. Hier zie je hoe Nederlanders door de eeuwen heen omgaan met water. Daarna ligt de Biesbosch, gekenmerkt door zoetwatergetijden, aan je voeten.

Nog geen genoeg van het water? Maak dan een verkoelend tochtje langs de Reeuwijkse plassen, ook zo’n prachtig vogelrijk gebied. Je passeert uitgestrekte polders, oude molens en pittoreske bruggetjes. Na afloop plof je neer in een zitje op het gazon van ’t Vaantje. Dit restaurant aan het water is al jaren een geliefde plek voor een lunch of een goed glas wijn. Over glazen gesproken: ken je de Goudse Glazen? Deze 72 wereldberoemde glas-in-loodramen bevinden zich in de Sintjanskerk in Gouda en stammen grotendeels uit de 16e eeuw. Via een audiotour leer je de verhalen kennen achter de majestueuze raamwerken.

De Goudse Glazen in de Sintjanskerk in Gouda
De Goudse Glazen in de Sintjanskerk in Gouda
Terug naar alle

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets