Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Zeeland

De lekkerste appeltaart van Zeeland? Die eet je bij La Baguette. De lunchroom in Burgh-Haamstede staat al jaren bekend om haar smakelijke appelpunten die de eigenaresse elke ochtend zelf bakt. In het hoogseizoen wel tien appeltaarten per dag. Naast heerlijke andere zoetigheid, is de menukaart goed gevuld met gerechten voor ontbijt, lunch en een lekker aangeklede borrel.
Lekker getafeld? Maak je dan klaar voor de trappen van de Plompe Toren, even verderop. Vanaf dit eeuwenoude gebouw geniet je namelijk van het uitzicht op grutto’s, steltlopers, kokmeeuwen en kluten. Onderweg naar boven duik je meteen in de rijke geschiedenis van de toren. Wist je bijvoorbeeld dat er tussen 1475 en 1650 veertien omliggende dorpen verdwenen? Waarom, dat ontdek je ter plaatse.

Over geschiedenis gesproken, Zeeland speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat er zich hier allemaal afspeelde? Dat toont het Bevrijdingsmuseum Zeeland te Nieuwdorp je aan de hand van getuigenissen van soldaten en burgers. Ook vind je hier een groot buitenterrein over de Slag om de Schelde, waarbij de geallieerden de Duitse troepen bevochten. Na deze stevige kost is het hoog tijd om je neus lekker in de wind steken. Daal af naar Zeeuws-Vlaanderen en fiets de Zwinroute. Deze 39 kilometer lange route voert je langs de mooiste schorren, slikken en zandvlaktes die Zeeland te bieden heeft.

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp
Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets