Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Utrecht

Midden in de bossen van Woudenberg ligt het Henschotermeer. In de zomervakantie een drukte van jewelste, maar buiten het seizoen prachtig voor een rustpauze. Het meer is omringd door witte zandstrandjes en dennenbomen en heeft daardoor iets idyllisch. Je kunt er een duik nemen, neerploffen met een ijsje of een mooie wandeling maken. Fiets je daarna door richting Austerlitz, dan weet je meteen dat je op de Utrechtse heuvelrug bent. De weg naar boven is een klim! Even later zie je aan je linkerhand het Beauforthuis liggen. Dit voormalige kerkje doet al lange tijd dienst als klein theater met café. Het bosrijke terras is tijdens zonnige dagen een geliefde plek voor fietsers en wandelaars.

Voor geschiedenisliefhebbers is een stop bij Museum Huis Doorn zeer de moeite waard. Dit kasteeltje ligt op een schitterend landgoed en was van 1918 tot 1941 ballingsoord van de afgezette Duitse keizer Wilhelm II. Hoe zijn luxe­leven eruitzag in Doorn, is nog altijd goed te zien. Wil je jezelf ook eens rijkelijk in de watten leggen, reserveer dan (bijtijds!) voor een keizerlijk diner bij het bijzondere WT Urban Kitchen in Utrecht. Het restaurant bevindt zich bovenin een oude watertoren en biedt een fenomenaal uitzicht over de oude stad. Je vergeet bijna te eten, zo mooi.

Historische foto van het Beauforthuis in de bossen van Austerlitz
Historische foto van het Beauforthuis in de bossen van Austerlitz
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets