Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Noord-Holland

De hoofdingrediënten van Noord-Holland? Dat zijn weides en water. En die komen nergens zo mooi samen als in Waterland. Dit gebied, vlak boven Amsterdam, is een walhalla voor fietsers en wandelaars. Tal van polderweggetjes van soms nog geen meter breed, voeren je door dit oer-Hollandse landschap. Richting het dorpje Broek in Waterland bijvoorbeeld. Hier is niet veel te beleven. En precies dat is zo bijzonder. Met haar kleurige houten huizen is het een van de mooiste dorpjes van het land. Zet je fiets aan de kant, struin wat rond, en geniet van het feit dat alle toeristen niet hier, maar in Volendam zitten.

Zoek je wat reuring? Die vind je op de voor­malige marine­werf Willemsoord in Den Helder. Deze stoere werf huisvest het Marine­museum, maar ook een schouwburg, nachtclubs en eet­gelegenheden. Vanuit hier is de natuur zo weer gevonden. Balgzand is een wad dat tot het voormalig eiland Wieringen reikt. Bij opkomend water vliegen hier duizenden vogels richting dijk om te ‘overtijen’. Zin om de dag relaxed te eindigen? Steek dan je voeten in het zand bij strandpaviljoen Zee van Tijd. Het strand strekt zich hier in beide richtingen eindeloos ver uit. Genieten, terwijl de zon zachtjes in de zee zakt. Dat is het Noord-Hollandgevoel.

Broek in Waterland
Broek in Waterland
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets