Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Noord-Brabant

In het hart van Noord-Brabant, bij Oosterhout, vind je drie kloosters: de Onze Lieve Vrouwe Abdij, de Sint Paulusabdij en het Sint Catharinadal. Deze Heilige Driehoek is de perfecte plek voor een wandeling, want de kloosters staan in een prachtig natuurgebied. Ben je ook geïnteresseerd in de geschiedenis van de gebouwen en hun omgeving? Boek dan een rondleiding bij de VVV. Nu je toch in de buurt bent: de nabijgelegen zuivelboerderij Zuiveldriehoek is een aanrader voor liefhebbers van streekproducten. Voor Brabantse heerlijkheden ben je trouwens ook aan het goede adres bij Sint Servattumus in Schijndel. Deze ambachtelijke bierbrouwerij, gespecialiseerd in speltbier, is geliefd onder bierkenners.

Zoek je liever de natuur op, kies dan eens voor natuur­gebied De Maashorst bij Nistel­rode. Dit gebied is ideaal voor fiets­tochten, en er zijn ook verschillende wandelroutes. De Maashorst herbergt diverse grazers, waaronder de imposant grote Europese bizons. Neem dus vooral een verrekijker mee. Een net zo mooie wandel-of-fietsplek is de Zoom-Kalmthoutse Heide. Dit gebied, dat precies op de grens tussen Nederland en België ligt, staat bekend om haar heerlijke stilte, mooie vennen en uitgestrekte heidelandschappen.

De Zoom-Kalmthoutse Heide
De Zoom-Kalmthoutse Heide
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets