Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Limburg

Een uitzonderlijke provincie, zo staat Limburg bekend. En terecht. Je vindt er bijvoorbeeld een uniek natuurfenomeen: het terrassenlandschap van Nationaal Park De Meinweg. Drie breuken in de aarde vormden hier plateaus waarop de natuur nu welig tiert. Wandel- en fietsroutes voeren je langs kabbelende beekjes en oude eiken in het natuur­gebied. Of neem Bier­brouwerij Linde­boom in Neer. Bepaal na een rondleiding in het proeflokaal zelf wat je van dit eeuwenoude bier vindt. En heb je nog wat tijd? Zoek dan ook de deels doorzichtige waterkering in het dorp op. Dankzij dit onderdeel van de Maaswerken hielden de dorpelingen tijdens de wateroverlast van juli 2021 nét droge voeten.

In het zuiden van de provincie ligt Kasteel Hoensbroek, een 13e-eeuws huis dat stap voor stap is uitgebouwd tot een van de grootste kastelen van het land. Waan je even kasteelheer of -vrouw door zelf door het enorme gebouw te lopen of jezelf door een gids te laten leiden. Minstens zo bij­zonder is het witte stadje Thorn. Alle huisjes in dit pittoreske stadje zijn wit. Waarom? Dat leer je in Museum Thorn. Stukken kleuriger is de stad Weert. Lokale en internationale street-art kunstenaars fleurden hier het straatbeeld op met spectaculaire, vaak enorme muurschilderingen. Bezoek hiervoor zeker ook de pijlers onder de Hushoverbrug.

Kasteel Hoensbroek (foto: Maarten Thewissen)
Kasteel Hoensbroek (foto: Maarten Thewissen)
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets