Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Gelderland

Het Pisa van Gelderland? Dat is Acquoy. Een dorp aan de rivier de Linge. Hoe de kerktoren er daar bijstaat, heb je vast al geraden. Deze blikvanger vormt een mooi startpunt om langs de rivier af te dalen, en de Nieuwe Hollandse Waterlinie te verkennen. Zoals het Fort bij Asperen. Een authentiek fort, waar je soms ook een bijzondere expositie mee kunt pikken. Zin om het oog nog wat meer te strelen? Fiets dan door naar het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Geniet hier van de rijke collectie en vergeet niet om de glasblazers in actie te zien! In de glasblazerij wordt het spectaculaire ambacht bijna elke dag in de praktijk gebracht.

Heb je al eens van Gelders Arcadië gehoord? Deze zone rond Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen bevat meer dan honderd buitenplaatsen en landgoederen. Uiteraard is het is hier adembenemend mooi fietsen en wandelen. Kies je de fiets, dan adviseren we de westelijke route. Nog een bijzondere route in dit gebied is de WOII Airborne Route, die voert je langs het decor van operatie Market Garden en de Slag om Arnhem: de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis. Duizenden paramilitairen zetten hier voet aan de grond. Via fietsknooppunten kom je langs de verschillende dropzones.

Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam (foto: Ben Deiman)
Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam (foto: Ben Deiman)
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets