Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Flevoland

Flevoland is onze jongste* en vlakste provincie. Juist daarom zijn er een aantal bijzondere plekken te ontdekken. Neem Landart Pier + Horizon. Land­schapskunst in de vlakke winderige Noord­oostpolder. Rijen drijvende riet­matten rond een lange pier maken de eeuwig waaiende wind hier letterlijk zichtbaar. In diezelfde polders vind je Museum Schokland. Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee. In dit openluchtmuseum leer je dat hier 10.000 jaar oude sporen van menselijke bewoning zijn gevonden. Én zwerfkeien uit de voorlaatste IJstijd.
*Dus hoezo jongste provincie?

Wist je dat Flevoland ook een dieren­tuin heeft? Nou ja, de Orchideeën Hoeve staat vooral bekend vanwege haar tropische tuinen. Van Zwevende Bloemen­tuin met kersen­bloesems tot Vlinder­tuin. In de winkel zijn orchideeën in tal van varianten te koop. Natuur die de provincie eigen is, vind je iets verderop bij de Casteleynsplas. In deze voormalige zandwinput, gegraven voor de aanleg van de A6, broeden ijsvogels en zwemmen gras­karpers in het glasheldere water. Rond de plas is een mooie wandeling uitgezet. Toch even ontsnappen aan de koele polder­vlaktes? Bij restaurant Onze Kas word je warm onthaald in een kas die is omgebouwd tot gezellig restaurant voor een borrel, snelle hap of om juist lang te tafelen. Met uitzicht over die nu welbekende grootse vlakke provincie.

Landart Pier + Horizon (foto: Geert Schutte)
Landart Pier + Horizon (foto: Geert Schutte)
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets