Kaart van Nederland
De Parels van 2022

Drenthe

Benieuwd naar de geschiedenis van Drenthe? Dan mag je Orvelte absoluut niet missen. Dit oerdorp in het noorden van de provincie ziet er nog precies zo uit als honderden jaren geleden. Vergaap je aan de stokoude objecten op straat of loop binnen bij een van de authentieke boerderijen. Ben je meer geïnteresseerd in de wetenschap? Bezoek dan het wetenschapscentrum Open Science Hubs in Dwingeloo. Hier leer je alles over de Melkweg én over de razend interessante techniek achter de telescopen in Drenthe. In het centrum leer je trouwens alles over de Oerknal en hoe de provincie zich daarna ontwikkelde.

Ook natuurliefhebbers kunnen natuurlijk hun hart ophalen in deze provincie. In De Strubben-Kniphorstbosch, bijvoorbeeld. Dit gebied staat niet alleen bekend om haar natuur, maar ook om haar historische waarde. Je vindt er namelijk hunebedden, grafheuvels eeuwenoude karresporen en bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Ideaal voor een wandeling, dus. Voor een echte Drentse versnapering moet je trouwens bij Brouwerij Maallust in Veenhuizen zijn. Hier proef je van ambachtelijk Drents speciaalbier en krijg je letterlijk een kijkje in de keuken van de brouwers. Kortom, een echte aanrader!

Wetenschapscentrum Open Science Hubs in Dwingeloo
Wetenschapscentrum Open Science Hubs in Dwingeloo
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets