Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Zuid-Holland

Een schilderachtig dorpje tussen de weilanden. Zo wordt het kleine kerkdorp ’t Woudt vaak omschreven. Wat heet klein: ’t Woudt is met 38 inwoners officieel het kleinste dorp van Nederland. Hoe minimaal ook, er kleeft een bijzondere geschiedenis aan dit dorp. In de 12e eeuw was het een deel van de grafelijke Hof van Delft. Wilt u in de adellijke sferen blijven? Dan kunt u terecht in Slot Teylingen, in de buurt van Sassenheim. Van oorsprong werd dit slot gebouwd als burcht. Later werd het de woning van meerdere graven, van wie Jacoba van Beieren de bekendste is.

U voelt zich wellicht ook van adel in het Land van Wijk en Wouden, een mooi gebied in het westen van het Groene Hart. Als het meezit, kunt u bij de lokale boer terecht voor een stukje kaas. Pakt u de maaltijd liever groter aan? Ga dan eens langs bij Op Hodenpijl in Schipluiden. Dit biologische restaurant is gevestigd in een oude kerk en gebruikt voor haar gerechten alleen lokale seizoensproducten.

Liefhebbers van zowel steden als buitengebied kom aan hun trekken in Dordrecht. Kiest u namelijk voor de Eiland van Dordrecht-route, dan begint u in de historische binnenstad van Dordrecht en rijdt u richting het adembenemende natuurschoon van de Biesbosch.

Op Hodenpijl
Op Hodenpijl
Terug naar alle

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets