Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Zeeland

Wie van Zeeland droomt, verlangt naar een heerlijk bord vis, pannetje mossels of natuurlijk: oesters! Het dorp Yerseke is de bakermat van de Zeeuwse oesterteelt. Hier vindt u de Oesterputten: betonnen putten waarin de oesters bewaard worden voor consumptie. Geniet hier op een terras van een heerlijke Zeeuwse platte of creuse. Uitgegeten? De oesterbedrijven vertellen u graag over de geschiedenis van de teelt.

Volg de kust in noordwestelijke richting voor een tocht langs het Veerse Meer. De pontjes varen u naar een van de eilandjes in het langgerekte meer. Met de Westerschelde ferry reist u van Walcheren naar Zeeuws-Vlaanderen. Hier, in het dorpje Groede vindt u het Vlaemsche Erfgoed: een klein openluchtmuseum met een nostalgisch straatje vol winkeltjes en werkplaatsen van oude ambachten. Een bezoek aan de edelsmid of timmerman brengt u even terug in de tijd.

Zin in de zilte zeelucht? Langs de kust ten noorden van Groede loopt een fietspad dat u weids uitzicht biedt over Westerschelde en Noordzee. Dit kustfietspad is niet voor niets onderdeel van de Panoramaroute. Volgt u deze route dan komt u in grensdorpje Retranchement. Hier zijn nog restanten te zien van twee forten en verdedigingswallen die prins Maurits in 1604 liet bouwen. Over de Wallen van Retranchement wandelt u langs grasland, poelen en knotbomen.

Wallen van Retranchement
Wallen van Retranchement
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets