Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Utrecht

Rivier de Vecht begint in het hart van de stad Utrecht: bij de Weerdsluis. Deze middeleeuwse sluis houdt het water in de grachten en omliggende dorpen nog altijd op peil. Het is hier een komen en gaan van bootjes – leuk om even voor te gaan zitten op de steiger.

Wie daarna de Vecht volgt, komt langs talloze woonboten, statige huizen, restaurantjes én rijksmonument Doornburgh in Maarssen, een 17e-eeuwse buitenplaats. Hier geniet u van kunst, wetenschap, lekker eten en een wandeling in het eromheen gelegen park. Wie van wandelen houdt, kan zijn hart ook ophalen in de Kaapse bossen bij Doorn, een uitgestrekt wandelbos met plechtige beukenlanen en vele soorten planten en vogels. Beklim uitkijktoren De Kaap voor een magistraal uitzicht over de hele Utrechtse Heuvelrug. Werkelijk waar, het zijn die 128 traptreden meer dan waard.

Hongerig geworden? Lekker, vers en biologisch eten kunt u bij Groenland in Driebergen, naast Doorn. In de groene binnentuin die deels overdekt is, kunt u bij minder weer alsnog buiten zitten. Wie provincie Utrecht aandoet, mag het grootste kasteel van Nederland absoluut niet missen. Kasteel de Haar in het dorpje Haarzuilens is in 1892 herbouwd in neogotische stijl. Een rondleiding door het kasteel, aangevuld met een wandeling door de kleurrijke tuinen, brengt u ongetwijfeld in romantische sferen.

Doornburgh
Doornburgh
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets