Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Overijssel

De provincie Overijssel heeft veel in huis. De mooie Hanzesteden natuurlijk, en zelfs een eigen Nationaal Park: de Weerribben-Wieden. Hier kunt u wandelen, fietsen, kajakken, én de Zuiderzeestadjes bezoeken. Het lijkt alsof de zeeschepen elk moment weer kunnen binnenvaren. Kom tot rust in dit waterrijke gebied of verdiep u in de vele Rijksmonumenten, van statige koopmanshuizen tot brouwerijen.

Ook in Speelgoedmuseum Deventer gaat u terug in de tijd met exposities over speelgoedrages Lego en Flippo’s, het miniatuurleven in oude poppenhuizen en antieke Märklins in de treinenzaal. En kent u de woorden: ‘hij gaat naar de schans?’ Ooit betekende dit slecht nieuws: een verbanning naar de strafkolonie Ommerschans in het Reestdal. Vandaag de dag is deze omgeving een ware traktatie. U maakt er tochten door bossen, oude gehuchten, heidevelden en oeverlanden met dotterbloemen.

Een smakelijk hapje eet u bij Het Seminar in Zenderen. Dit restaurant kreeg een Bib Gourmand, de prijs voor het best betaalbare kwaliteitsrestaurant. In het dorp is het karmelietenklooster nog te vinden en start het mooie Kloosterpad. Een paar kilometer verderop vindt u de Kunstroute HeArtLane in Hengelo. 36 kunstwerken in de stad, variërend van kleurrijke muurschilderingen tot moderne standbeelden.

Speelgoedmuseum Deventer
Speelgoedmuseum Deventer
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets