Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Noord-holland

Voor een actieve start van de dag traint u uw kuiten op het Klimduin bij Schoorl. Het hoogste duin van Nederland. Bovenaan wacht de beloning: een verkoelende versnapering op het terras. In deze omgeving kunt u kiezen uit bos, duin, strand of heide in de Schoorlse Duinen. Uw eigen maaltje scharrelt u bij elkaar in de Pluktuin van Geesje. De bevlogen Yoram en Sarai hebben middenin recreatiegebied Geestmerambacht een gezond ecosysteem uit de grond gestampt. Hier plukt u uw eigen fruit, groenten en bloemen en liggen zelfs eieren en noten voor het oprapen.

Of mijmer tussen de dertig kunstwerken in Beeldentuin Nic Jonk, omgeven door het water en wuivend riet van de Schermerpolder. Leidt uw reis door de Haarlemmermeerpolder met haar prachtige vergezichten? Houd dan even halt bij het Cruquius Museum. Dit gemaal uit 1849, Rijksmonument én de grootste stoommachine ter wereld, legde het Haarlemmermeer droog. In het imposante bouwwerk leert u alles over de geschiedenis van de polder.

Komt u in het noorden van de provincie? Sla dan Stadsbrouwerij Helderse Jongens niet over. Dit biercafé met eigen brouwerij bevindt zich ín de Stelling van Den Helder. Achter de dikke muren of op het terras aan het water geniet u van een hapje en heerlijke zelfgebrouwen biertjes.

Klimduin bij Schoorl
Klimduin bij Schoorl
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets