Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Noord-Brabant

Midden in Noord-Brabant staat een bijzondere boerderij. Bij D’n Buff in Boxtel draait alles om waterbuffels. U kunt ze van dichtbij bewonderen, en ook genieten van kersverse mozzarella en andere streekproducten. Nu u toch in de buurt bent, moet u de ‘World Building of the Year’ even zien. Het is maar een van de grootse prijzen die de nog grootsere LocHal in de wacht sleepte. ‘Gewoon’ de bibliotheek van Tilburg, maar u waant zich er midden in New York.

En ook op het volgende adres kunt u zich vergissen. Want is het een juwelier of een patisserie? Met hun kunstige gebak en bonbons zit De Rouw er precies tussenin. Deze Vughtse patisserie is een begrip in Brabant. En, moet u maar denken: ‘dat fietst u er wel weer af.’

De Donge is een prachtig meanderend riviertje in het Brabantse land, waar u gemakkelijk aan voorbijgaat. De route die erlangs loopt is erg de moeite waard. Deze Dongeroute voert u door Geertruidenberg, Raamsdonk, Raamsdonksveer en natuurlijk het fraaie Dongen. En een stukje verderop, in Sprang-Capelle, kijkt u uw ogen uit in de kassen van Sanders Pompoenen. U vindt er honderden pompoensoorten en exotische groenten, uit de hele wereld. Elke zomer is er een ‘Grote Pompoen- en Exotententoonstelling’ die u niet mag missen.

LocHal
LocHal
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets