Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Limburg

De Romeinen fietsten niet in de Limburgse heuvels, maar maakten er wel wijn! Sinds de jaren zeventig blaast de Apostelhoeve deze traditie weer leven in. Dit prachtige wijndomein bevindt zich vlak bij Maastricht. Sluit uw rondleiding af met een heerlijke proeverij.

Naast groene glooiingen vindt u in Limburg ook een prachtige paarse vlakte. We doelen op de Brunssummerheide, waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Op eigen houtje, of samen met de boswachter. Designmusea zijn dun gezaaid in de wereld, maar Kerkrade heeft er één: Cube. Van buiten een gesloten kubus, binnenin tjokvol design uit binnen- en buitenland. Op hetzelfde terrein vindt u nóg twee musea: het Continium, over wetenschap en techniek, en het Columbus Earth Center, over de Aarde.

Iets verderop ligt Station Simpelveld. Een aanrader, ook als u geen interesse heeft om de (stoom)trein te nemen. U waant zich hier even in de hoogtijdagen van de Miljoenenlijn. Deze spoorweg deed veel stof opwaaien in 1925, vooral vanwege de kosten! En dan de laatste aanrader: een heerlijke picknick in een royale kasteeltuin, omringd door moderne architectuur en kunst van minimalistische meesters. Bij Kasteel Wijlre komen wel heel veel goede dingen samen. Een unieke plek die u niet mag missen. Tip bij deze tip: reserveer vooraf uw picknickmand.

Brunssummerheide
Brunssummerheide
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets