Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Groningen

In het oostelijkste puntje van de provincie ligt de streek Westerwolde. Hier geniet u van mooie dorpjes, omgeven door groene bossen, heidevelden en graslanden. In Bellingwolde trekt de eigenzinnige stalen pui van kunstmuseum Het MOW ongetwijfeld uw aandacht. Binnen vindt u kunst die met de regio te maken heeft, wisselende exposities en een permanent collectie van magisch realist Lodewijk Bruckman.

Bent u juist op zoek naar rust en een frisse neus? Verken dan eens de Punt van Reide. Dit schiereiland in de Dollard is een luilekkerland voor vogelaars. In het kwelderlandschap nestelen zowel zee- als weidevogels. De buitendijkse vogelkijkhut Kiekkaaste geeft u het beste zicht op het wad. In de Sint Nicolaaskerk van het sprookjesachtige Appingedam vindt u Restaurant De Basiliek. Tussen het glas en lood en met uitzicht op het altaar geniet u van een uitgebreid diner of heerlijke high tea.

Tijd voor een bezoekje aan de stad Groningen? Benader deze dan vanuit het oosten via de Noorddijkerweg voor een vierhonderd meter lange rij bijzondere wilgen. Ze werden in 1990 geplant en met staaldraden kromgetrokken. Choreograaf William Forsythe ontwierp deze Stadsmarkering S07 als een rij buigende dansers die u verwelkomt in de stad.

Punt van Reide
Punt van Reide
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets