Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Gelderland

Wie Gelderland zegt, zegt de Veluwe. Maar deze provincie heeft nog zóveel meer natuur. Zoals het Bergherbos. Dit heuvelachtige bos ligt tegen Duitsland aan en is tijdens de laatste IJstijd ontstaan door het opstuwende ijs. Ook in Zutphen kunt u niet om het verleden heen. Van de IJsselkade tot de vele bijzondere torens; de rijke geschiedenis van deze welvarende Hanzestad vindt u overal terug.

Zoekt u een mix van cultuur en natuur, dan bent u in Gelderland aan het juiste adres. Tijdens de Kunstfietsroute hoeft u zelfs niet te kiezen. Op deze tocht door de Betuwe komt u langs veertig kunstwerken die een zijn met de natuur. Van Timeline, een brug over het water en door de tijd, tot het Waterrad dat nooit water aanraakt omdat het binnendijks staat.

Even behoefte aan rust, reinheid en regelmaat? Bezoek dan het fraaie Huis Verwolde, omgeven door een groot landgoed. De symmetrie van de nauwkeurig bijgehouden tuinen loopt lijnrecht over in het klassiek ingerichte huis dat u ook kunt bezoeken. Bij The Hunting Lodge kijkt u uit over het uitgestrekte Landgoed Rosendael, waar u tegen het einde van de dag de zon ziet ondergaan.

Huis Verwolde
Huis Verwolde
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets