Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Friesland

Weilanden, bossen, meren, pittoreske stadjes en natuurlijk die eindeloze Waddenzee. Friesland herbergt niet voor niets zoveel fiets- en wandelroutes. Onder andere in het glooiende, bosrijke gebied Gaasterland. Kies hier het rondje Gaasterland en Hindeloopen. Deze ronde start in Workum en voert u over keileemruggen die zijn opgeduwd in de IJstijd. Onderweg kunt u afstappen bij pittoreske plaatsjes zoals Hindeloopen (Hylpen).

Zo’n vijftien kilometer eronder, pal aan het IJsselmeer, is het goed toeven bij Hotel & restaurant Jans aan het Rijsterbos. De kok laat zich graag inspireren door regionale lekkernijen en seizoensproducten. Wie Friesland zegt, zegt natuurlijk Elfstedentocht. Die kunt u ook per fiets rijden. In elke Elfstedenstad vindt u waterkunstwerken. Internationale kunstenaars maakten de fonteinen speciaal toen Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 was.

In Drachten staat het kleine maar fijne Museum Dr8888 voor moderne kunst. U maakt hier kennis met het Fries expressionisme van Pier Feddema, Jan van der Bij en Klaas Koopmans. Of geef uw ogen de kost in het Waddengebied, dat sinds 2014 tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Hier heeft Terschelling met de Boschplaat de grootste kwelder van Nederland.

Museum Dr8888
Museum Dr8888
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets