Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Flevoland

Welkom in Nederlands jongste provincie. We wijzen u graag op de veelzijdigheid van deze streek. Op cultureel vlak, maar ook op het gebied van landschapskunst. Deze bijzondere combinatie van architectuur en beeldende kunst vindt u door de hele provincie. Vlakbij Lelystad bijvoorbeeld. Hier ligt het Robert Morris Observatorium, dat geïnspireerd is op het wereldberoemde Engelse Stonehenge.

Houdt u meer van toegepaste kunst? Haal dan uw hart op in het Dutch Digital Art Museum in Almere. Digitale kunstwerken dagen u uit om na te denken over de vraag wat digitale ontwikkelingen doen met onze samenleving. En dan het zadel in: tijdens fietsroute De Grote Trap rond Zeewolde geniet u van prachtige ruigtes, kleurrijke bloemenvelden en typisch Flevolandse vergezichten.

Ook het uitzicht bij strandtent Fika – eveneens in Zeewolde – is de moeite waard. U kijkt uit over het Wolderwijd, een van de Veluwerandmeren. Bent u in de buurt van Marknesse? Kies dan voor een pauze in Het Waterloopbos. In de jaren vijftig en zestig onderzocht het waterloopkundig laboratorium hier de invloed van stromend water op dertig waterwerken in binnen- en buitenland. Nu resten de schaalmodellen nog, en heeft de natuur de touwtjes stevig in handen.

Het Waterloopbos
Het Waterloopbos
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets