Kaart van Nederland
De Parels van 2021

Drenthe

Pinguïns, heksen of enorme insecten. U vindt ze in de Keramiektuin in Eserveen. Geen zorgen, het zijn beelden van brons, RVS, glas en natuursteen. In de ruim opgezette tuin is achter elke haag weer een nieuw figuur te ontdekken. Toch meer zin in puur natuur? In het Lariksbos waant u zich in een Siberisch naaldwoud. Op warme zomerdagen is het goed toeven in de schaduw van de tientallen meters hoge bomen.

Voor zeldzame planten en dieren bent u in Natuurgebied het Fochteloërveen op de juiste plek. Hier vindt u waterveenmos en wollegras, maar ook ringslangen, adders en kraanvogels. Beklim voor een goed uitzicht Uitkijktoren Kolonieveld. Voor échte Drentse geschiedenis reist u in Museum De Proefkolonie terug naar het jaar 1818. Vijf gezinnen van toen vertellen hoe ze zich in de Vrije Koloniën van Weldadigheid vestigden. Vanaf hier lopen ook verschillende fiets- en wandelroutes die bij de verhalen uit het museum horen.

Tot slot kunt u voor het ultieme rustmoment na een drukke dag terecht bij het huiskamerrestaurant van Hélène Aan de Dwarsweg. Voor een vriendelijk prijsje serveert ze een compleet driegangen lunch of diner in haar sfeervolle tuin. En bij slecht weer in de smaakvol ingerichte boerderij. Of gaat u voor de rijkgevulde mand voor een picknick in het nabijgelegen Dwingelderveld?

Fochtloerveen
Fochtloerveen
Terug naar alle Volgende provincie

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets