Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Waan u één met de lucht in Zuid-Holland. Dat kan in het Hemels Gewelf op Kijkduin. Een enorme kom, omringd door een aarden wal van vijf meter hoog, gemaakt door kunstenaar James Turrell. Wie middenin die kom gaat liggen, voelt zich letterlijk in de wolken.

Hemels Gewelf / Machiel Vrijenhoeklaan 175, Den Haag

2

Iets verderop staat een mooi stukje geschiedenis. De plek die Constan­tijn Huygens, een beroemde dichter uit de Gouden Eeuw, in 1653 al beschreef: Hofwijck. In dit voor­malige buiten­huis kwam hij tot rust en schreef hij de mooiste gedichten. Het is een aantal jaar terug om­getoverd tot museum gewijd aan Huygens en zijn zoon Christiaan. Als u er bent, snapt u meteen waarom de dichter hier graag kwam.

Hofwijck / Westeinde 2A, Voorburg

3

De visdief, grote stern of lepelaar spot u in het bijzondere Vogel­observatorium Tij, vlakbij Stellen­dam. Pak ook meteen het 360 graden uit­zicht over de Haring­vliet mee.

Vogelobservatorium Tij / Meester Snijderweg, Stellendam

4

En als u maar ver genoeg kijkt, ziet u verderop in het Haringvliet Tiengemeten, een eiland dat ooit begon als zand­plaat. De natuur tiert hier welig en fiets- en wandel­routes zijn er volop.

Tiengemeten / Bezoekerscentrum: Tiengemeten 14A, Zuid-Beijerland

5

Liever wat meer bedrijvig­heid? Duik dan diep in de krochten van de Rotterdamse haven. Tussen de hijskranen en zeecontainers op het voormalig schiereiland Heijplaat op de oude werf van de Rotter­damsche Droogdok Maatschappij ligt de RDM Kantine. Waar ooit haven­werkers hun bammetjes aten, kunt u aan­schuiven voor de lunch. Om vervolgens met een gevulde maag uw tocht te vervolgen. Of om misschien tóch die rondleiding te volgen over de werf.

RDM Kantine / Scheepsbouwweg 15, Rotterdam

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.