Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

De wind in de haren, de roerige Noord­zee en de vuurtoren Noorderhoofd bij Westkapelle. Zeeuwser wordt het plaatje niet. De rood-wit beschilderde toren uit 1875 wordt ook wel de lage vuur­toren genoemd, want hij begeleidt samen met de hoger gelegen vuur­toren van Westkapelle schepen veilig over zee. Voor de vermoeide fietser of wandelaar is het vooral een idyllisch rustpunt.

Vuurtoren Noorderhoofd / Zeedijk 5, Westkapelle

2

Wie de kust volgt richting het zuiden en bij Vlissingen de Nolledijk afloopt, komt bij een kunstiger Zeeuws plaatje: het Windorgel. Geplaatst bovenop de Nollebunker, een restant uit de Tweede Wereldoorlog. Uit de tientallen verticaal geplaatste bamboepijpen van het orgel hoort u, afhankelijk van de wind, diepe bromtonen of hoge fluitklanken. Een uniek concert voor u alleen.

Windorgel / Nolledijk, Vlissingen

3

Een ander sterk staaltje Zeeuwse bouw­kunst is de Zeelandbrug. Bij bouw was het de langste brug van Europa. Nu is het nog steeds de langste Neder­landse brug voor fietsers en automobilisten – alleen het via­duct bij Bleiswijk voor de hoge­snelheids­lijn is langer. De sierlijke witte brug van ruim vijf kilometer lang voert over de Oosterschelde en verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland.

Zeelandbrug / N256 bij Colijnsplaat of ten zuiden van Zierikzee

4

Gaat u nog wat zuidelijker richting Zuid-Beveland dan vindt u in het dorpje ’s Heer Hendrikskinderen Café Restaurant De Oranjeboom, een sfeervol café geroemd om de biefstukken en gerookte paling. Hiervan kunt u het best genieten op het terras aan de achterzijde met weids uitzicht.

Café Restaurant De Oranjeboom / Nieuwe Rijksweg 21, 's Heer Hendrikskinderen

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.