Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Het is moeilijk om de statige oprij­laan van Landgoed De Paltz in Soest te negeren. Het prachtige beukenpad leidt naar het restaurant en theater, dat eigendom is van podium­kunstenaar Herman van Veen.

Landgoed De Paltz / Vliegdennen 13, Den Dolder

2

Na een lunch met uitzicht op de kunst­zinnige tuin kunt u door de nabijgelegen vallei wandelen. Dan ziet u na enige tijd Park Vliegbasis Soesterberg. In de Eerste en Tweede Wereldoorlog een strategische uitvalsbasis. Nu een indrukwekkende weidse vlakte. Het landschap eromheen leent zich goed om te fietsen. U kunt zelfs over de vroegere landingsbaan rijden.

Park Vliegbasis Soesterberg / Informatiecentrum in Nationaal Militair Museum / Verlengde Paltzerweg, 1

3

Goed toeven is het ook langs het Valleikanaal, een kanaal van zo’n veertig kilometer. Een fietsroute langs het kanaal neemt u ook mee langs de voormalige waterlinie uit de achttiende eeuw. Deze staat bekend als de Grebbelinie, een prachtige natuurstrook van Rhenen tot Amersfoort. In alle rust fietst u hier langs weilanden en door bossen.

Grebbelinie / Bezoekerscentrum: Buurtsteeg 2, Renswoude

4

Een ander hoogtepunt op de Utrechtse Heuvelrug is de Pyramide van Austerlitz. Gebouwd in 1804 door de soldaten van Napoleon die zich stierlijk verveelden. Een piramide bouwen bleek een uit­stekend tijdverdrijf. Het bouwwerk is geïnspireerd op de piramide in Gizeh. Generaal Marmont, die leiding­gaf aan de soldaten, had deze ooit gezien toen hij vocht in Egypte.

Pyramide van Austerlitz / Zeisterweg 98, Woudenberg

5

Een ander markant bouw­werk in de omgeving is de Wolfsdreuvik in het Smithuyserbos in Hilversum. De toren uit 1938 staat middenin in het bos en heeft met haar glas-in-loodramen iets sprookjesachtigs.

Wolfsdreuvik / Hollandse Sloot (ten zuiden van de Soestdijkerstraatweg en ten oosten van de A27), Hilversum

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.