Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

De natuur- én kunstliefhebber hoeft in Overijssel niet te kiezen. Zeker niet als u vanaf het station de Kunstwegen langs de Vecht volgt. Dan treft u 26 kunst­werken van ‘De onzichtbare vorm’ in Zwolle tot ‘Koekoeksklok­gewicht’ in Gramsbergen. Onderweg leert u via de informatiezuilen over de kunst, natuur en geschiedenis van het Vechtdal. De lange route telt maar liefst 180 kilometer tot aan het Duitse Ohne.

Kunstwegen langs de Vecht start bij Station Zwolle

2

Volgt u de IJssel naar het zuiden, dan stuit u in Wijhe op Kasteel Het Nijenhuis. Op het landgoed zelf wandelt u tussen zo’n honderd beelden. In het zeventiende-eeuwse kasteel is een wisselende beeldende kunstcollectie van Museum de Fundatie uit Zwolle te bewonderen.

Kasteel het Nijenhuis / 't Nijenhuis 10, Heino/Wijhe

3

Voor een bijzonder tafereel moet u in het noordoostelijke puntje van de provincie zijn. Op het erf van boerderij de Scholtenhof staat een bijzondere bakspieker, een bakhuisje. Het gebouw staat om een boom heen. Naar verluid omdat de toenmalige eigenaar wilde uitbreiden maar geen toestemming kreeg om de boom te kappen. Een blik op de bakspieker is prima te combineren met een wandeling of fietstocht in dit groene gebied.

Bakspieker / Jonkershoesweg 4, Breklenkamp

4

Ook bijzonder zijn de ijssmaken die u ter verfrissing kan nemen bij IJsboerderij Ôans in Holten. Er is on­getwijfeld voor ieder wat wils onder de twee­­honderd smaken, bereid van melk van de boer­derij. Misschien durft u wel te gaan voor saffraan- of asperge-ijs.

IJsboerderij Ôans / Maneschijnweg 36, Holten

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.